Motor- en scooterverzekering

Als motor- of scooterrijder geniet u van de vrijheid. Maar juist op een motor of scooter bent u erg afhankelijk van het gedrag van uw medeweggebruikers. En van uw eigen oplettendheid. Een langsrazende automobilist, aquaplaning, een steen op de weg. Als het fout gaat is de schade aanzienlijk en is helaas vaak ook lichamelijk letsel groot. Een goede verzekering is onmisbaar.

Iedere motor- of scooterbezitter dient minimaal een Wettelijk Aansprakelijkheidsverzekering (WA) af te sluiten. Schade door u veroorzaakt aan anderen is hiermee gedekt.

Daarnaast kunt u ook een volledig of beperkt cascoverzekering afsluiten. Schade aan uw eigen motor of scooter is hiermee verzekerd. Volledig casco biedt een zeer uitgebreide dekking tegen alle schade aan uw motor of scooter door aanrijdingen (ook door uzelf veroorzaakt), slippen, te water raken, brand, diefstal, vandalisme, botsing met dieren enz. Zelfs uw helm kan meeverzekerd zijn.
Bij een WA + volledig Casco dekking wordt vaak gesproken over een All-Risk dekking.

Beperkt casco is minder uitgebreid. Hieronder vallen schades aan uw motor of scooter zonder dat u er zelf iets aan kunt doen. Denk hierbij aan een botsing met loslopende dieren, brand en diefstal. Verder bieden veel verzekeraars 24-uurs hulpverlening en het meeverzekeren van kledingschade.

Voor beide cascoverzekeringen geldt een Eigen Risico, een basisbedrag dat altijd door uzelf betaald dient te worden. In sommige gevallen is dit te verhalen op de tegenpartij.

En rijdt u lang zonder schade? Dan wordt u hiervoor beloond middels een korting op de premie. Deze korting kan oplopen tot wel 80%.

Stapt u over naar een andere verzekeraar? Dan moet u een Bonus-Malusverklaring (BM-verklaring) kunnen overleggen die niet ouder is dan 12 maanden. Ook de nieuwe verzekeraar geeft u dan uw opgebouwde korting op uw premie.

« Terug


Schade? Vul snel én volledig het Europees schadeaangifte formulier in!

Europees schadeaangifte formulier

Realisatie: TiDi Graphics