Autoverzekering

Een steentje tegen de voorruit, overstekend wild, wegpiraten of een botsing. Helaas veroorzaakt niet alleen roekeloos rijden schade aan uw auto.
Een auto is een bezit om zuinig op te zijn. Daar hoort een goede verzekering bij. U merkt echter pas wat de kwaliteit van uw autoverzekering is op het moment van schade. Naast de financiële kant wilt u natuurlijk ook een snelle afwikkeling van de materiële schade.

Iedere autobezitter dient minimaal een Wettelijk Aansprakelijkheidsverzekering (WA) af te sluiten. Schade door u veroorzaakt aan anderen is hiermee gedekt.

Schade aan uw eigen auto verzekert u door een volledig of beperkt casco verzekering. Volledig casco biedt een zeer uitgebreide dekking tegen alle schade aan uw auto door aanrijdingen (ook door uzelf veroorzaakt), slippen, omslaan, te water raken, brand, diefstal, vandalisme, botsing met dieren enz. Hier wordt vaak gesproken over een All-Risk dekking (WA + volledig Casco).

Beperkt casco is minder uitgebreid. Hieronder vallen schades aan uw auto zonder dat u er zelf iets aan kunt doen. Denk hierbij aan een botsing met loslopende dieren, brand, hagel en diefstal. Voor beide cascoverzekeringen geldt een Eigen Risico, een basisbedrag dat altijd door uzelf betaald dient te worden. In sommige gevallen is dit te verhalen op de tegenpartij.

En rijdt u lang zonder schade? Dan wordt u hiervoor beloond middels een korting op de premie. Deze korting kan oplopen tot wel 80%.

Stapt u over naar een andere verzekeraar? Dan moet u een Bonus-Malusverklaring (BM-verklaring) kunnen overleggen die niet ouder is dan 12 maanden. Ook de nieuwe verzekeraar geeft u dan uw opgebouwde korting op uw premie.

« Terug


Schade? Vul snel én volledig het Europees schadeaangifte formulier in!

Europees schadeaangifte formulier

Realisatie: TiDi Graphics